joi, 30 iunie 2011

Patria crestinilor este Cerul

"Iannis nebunul ii considera adormiti si somnambuli pe toti cei ce sunt crestini numai de forma, care in chip fariseic cred ca sunt placuti lui Dumnezeu. Spunea ca in zilele noastre vrajmasul, cu multa viclenie a facut sa se raspandeasca psihiatria, iar pe cei mai multi dintre crestini i-a facut dependenti de somnifere, ca sa-i tina in stare de hipnoza si in acelasi timp sa le dea impresia ca au o imagine buna in societate.

- Planeta noastra, Anastasie, este "via" pe care o lucreaza Dumnezeu Cel in Treime. Din nefericire, nu am constientizat aceasta si credem ca putem rupe aceasta legatura. Omul a fost inzestrat cu libertatea vointei si poate sa se supuna sau sa se impotriveasca voii lui Dumnezeu, iar supunerea inseamna implinirea poruncilor si a Legii lui Dumnezeu, pe cand impotrivirea inseamna incalcarea poruncilor. Cale de mijloc nu exista. NU poti, de exemplu, sa preadesfranezi vreme de unsprezece ani cu sora sotiei tale si in acelasi timp sa porti cruce la gat si sa mergi la biserica. Nici sa furi, sa desfranezi, sa minti si in acelasi timp sa sustii ca crezi in Hristos. Sau esti sau nu esti cu Hristos, Anastasie. Ca sa participi la doxologia pe care intreaga zidire o aduce lui Dumnezeu Cel intru Treime, trebuie sa te daruiesti Lui in intregime. Patria crestinilor este Cerul, iar nu pamantul. Pe pamant suntem simpli chiriasi aflati in trecere, in vreme ce in Cer suntem mostenitori ai vesniciei. Ochiul lui Dumnezeu priveste zi si noapte inimile oamenilor si vede dorintele lor. Daca esti drept, vei primi plata dreptului. Daca esti nedrept, va veni asupra ta mania lui Dumnezeu si intr-o zi o sa cunosti sabia Sa. Acestea le spune foarte limpede imparatul si Proorocul David. Problema este Anastasie, ce fel de crestini suntem. Am ajuns de parca suntem fierti in apa, ne-a orbit fumul de la tamaia pe care o folosim, ne-am infasurat cu vesmantul infricosatoarei indoieli.

Crestin inseamna jertfa. Crestin inseamna sa te saturi vazandu-i pe altii mancand. Crestin inseamna sa te bucuri cand sufletul aproapelui tau se intalneste cu Dumnezeu. Crestin inseamna sa traiesti si sa participi la bucuria si la sporirea aproapelui tau, ca si cum ar fi a ta. Crestin inseamna sa nu iei in seama, asa cum spune David, suferintele, care intotdeauna au constituit calea cea mai grabnica ce duce la Cer. Crestin esti cand durerea celuilalt este durerea ta. Nu poti sa te numesti crestin si sa fii si mason, si iubitor de avere si escroc, si nici macar nu trebuie sa ai de-a face cu cei care s-au lepadat in mod constient de Atottiitorul si au ales sa slujeasca lui Mamona si legiunilor de demoni pe care ii trage dupa el"


Dionisie A. Makris - Iannis cel nebun pentru Hristos

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Persoane interesate