vineri, 1 iulie 2011

Cuvant de folos

"Este mare lucru sa-i pomenesti in rugaciune pe nevoitorii ce nu s-au proslavit, dar care sunt cunoscuti prin viata lor sfanta. Nu atat ei au nevoie de rugaciunile noastre, ci noi avem nevoie de rugaciunile lor. Daca ii pomenim in rugaciunile noastre, ei iau aminte la glasul nostru si se roaga pentru noi. (...)
Psalmul 90, "Cel ce locuieste intru ajutorul celui Preainalt", trebuie sa-l stiti pe de rost si sa-l spuneti zilnic. Are mare putere si izbaveste din primejdii.
Diavolul nu va va ingadui sa faceti nici un paz in dobandirea sporirii duhovnicesti. Trebuie sa luptati pentru fiecare pas. In aceasta lupta avem o singura arma: rugaciunea lui Iisus. Se spune: ''Bate cu aceasta sabie vrajmasii nevazuti, deoarece nu avem arma mai puternica nici in cer, nici pe pamant" (Scara, Cuv.22. cap 7). Daca veti cugeta la aceste cuvinte, va veti infricosa la gandul ca nu este arma mai puternica nici chiar in cer! "Ca intru numele lui Iisus tot genunchiul sa se plece, al celor ceresti si al celor pamantesti si al celor de desubt, si toata limba sa marturiseasca Domn pe Iisus Hristos" (Fil. 2, 10-11)"

Staretul Nicon de la Optina- Viata si minunile

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Persoane interesate