vineri, 15 iulie 2011

Dor de duca- Moldovita

Au venit zilele caniculare si iarasi ma topeste dorul de duca.... sa simt din nou mirosul de iarba proaspat cosita si racoarea muntilor...

Casutele de peste tot ma uimesc, imi umplu inima de Romania, de tot ce-nseamna romanesc, ma bucura pe deplin. Ii arat puiutului meu si ii spun: "Asta e Romania, puiule !"
Muntii umbresc totul in jur si pornim la drum spre manastirea Moldovita. Ne oprim, facem poze peste poze si nu ne mai saturam sa respiram frumosul Bucovinei:
In munti avem multe comori, dar de data asta in inima mea isi gaseste loc manastirea Moldovita. Cum intru, vad o mare de flori de jur imprejur, si in mijloc Biserica. De fiecare data Biserica pare sa fie alta, mai frumoasa, mai ademenitoare. As vrea sa raman acolo pana la sfarsitul zilelor. Asa cum arata, cu o parte restaurata si una nu, pare un vechi invalid de razboi intr-un picior:


De o parte si de alta - gradina raiului:

Asa imi las eu mereu cate o bucatica de inima pe unde merg... Sau culeg din florile patriei noastre cele uimitoare, pentru vesnicia vietii viitoare.

In rand cu Taj Mahal, cu piramidele din Egipt si cu alte minuni ale lumii, manastirea Moldovita, coltul nostru de Romanie minunat, va asteapta ca o mama iubitoare. Nu ezitati ca mergeti sa o vedeti.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Persoane interesate