duminică, 21 august 2011

Pelerini catre manastirea Râşca

  Un alt colt de rai in tara noastra scumpa este manastirea Râşca. Odata ajuns acolo nici nu poti banui cat poate fi de frumos odata ce treci de zidurile  sale. 

 
 Chiliile de jur imprejur descriu un adanc istoric propriu noua ca popor. Simti ca si cum te regasesti intr-unul din spatiile voievodale, ca si cum dintr-un colt va rasari o Doamna dintr-un moment in altul.



   Pangarul strajuit de flori, miroase frumos a tamaie. Icoanele par desprinse dintr-o veche catapeteasma si fara sa vrei pasesti in varful picioarelor si vorbesti in soapta, ca si cum orice mic sunet deranjeaza pacea din incapere.

  In interior prima imagine coplesitoare in dimensiunile micute este cea a Maicii Domnului cu Pruncul in brate. Este imposibil sa nu o vezi, sa nu te bucuri, sa nu cazi cu metanii la picioarele Sale, cu mare si extraordinara bucurie .

  Apoi, in stanga, regasesti sfintele moaste, ale sfintilor atat de dragi. Si nu in ultimul rand, papucelul Sfantului Spiridon.

  Pe cat de mare este bucuria, pe atat zborul inimii e mai mare. Binecuvinteaza pasii pelerinului, Doamne, si indreapta-l spre Tine, ca pururea sa ne aflam de-a dreapta Ta, mult milostive !
Daca aveti drum, opriti sa va inchinati si sa va umpleti de toata bucuria . O zi frumoasa si senina va doresc !

2 comentarii:

  1. Am fost si eu la Rasca. E foarte frumos!

    RăspundețiȘtergere
  2. Da, Marilena, e de vis... Nici nu mi-am imaginat ca e atat de frumos. De fiecare data raman placut surprinsa cand vad cat de diferite sunt manastirile. Nu e ca si cum daca ai vazut una, le-ai vazut pe toate, caci fiecare are altceva, specific ei.
    Nu mai zic de bucuria intalnirii cu sfintele moaste si cu papucelul sfantului Spiridon. Am intrat sa ma inchin, si cand colo bucurie enorma.
    Iar icoana Maicii Domnului atat de frumoasa !!! Atat de deosebita !!!!

    RăspundețiȘtergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Persoane interesate