marți, 30 august 2011

Pelerini la manastirea Piatra Fantanele

    Trecand muntii in pasul Tihuta, intr-o priveliste de vis, o sfanta manastire rasare pe varful unuia din muntii de pe cale. Acolo, o obste de maici, delicate ca florile isi petrec zilele in osteneala. Munca si rugaciunea, impreuna cu zambetul suav si scump sunt prietenii lor, desi privindu-le si mai ales auzindu-le la Sfanta Liturghie ai putea crede ca sunt trimise din Cer din mila Domnului in calea pelerinului ostenit.
     Maica stareta Pamfilia are in chip sculptata bunatatea desavarsita. Seninatate si dragoste pare a fi numele ei, caci pe amandoua le lucreaza desavarsit.
Drumul prin munti descrie un Rai pamantean, un Rai pierdut, la care in forfota orasului niciodata nu gandim, niciodata nu visam...
 Cand crezi ca ai ajuns in varf, observi mandra Bisericuta, in port de lemn traditional, catre care trepte din lemn descriu scara catre fericire si catre mantuire:

Pe maici aproape nu le vezi. Simti doar falfait de aripi in jur, sau auzi soapte murmurate, fara a prinde nici un cuvant, par a-si citi cuvintele de pe buze intr-o tacere desavarsita. Privirile senine sunt pline de dragoste catre pelerini si mai cu seama catre copilasii din jur. Rugaciunea lor ii insoteste cu drag.
Iar muntii strajuie si ei acoperind ca si Cerul toata minunata obste.

Pasind pe urmele pasilor duiosi ai maicilor, desenati intr-o verticalitate perfecta, in interiorul Bisericii regasim pe Maicuta noastra, de o tinerete si o frumusete extraordinara, care imbata sufletul pe deplin. Icoana vorbeste inimii, Maicuta Domnului insasi pare a zambi pelerinului, mainile Sale sfinte par ca vrea sa mangaie pe cel ingenuncheat inaintea Sa.


La picioarele Sale sfinte strajuie moastele atator sfinti: Sf. Ignatie Breanceaninov, Sf Cuv Alexandra, Sf Iosif, Sf. mare mucenic Mina, Sf. Cuviosi din Sinai, Sf Cuv. Marta, Sf. Cuv Elena, Cuv. Vichentie Malau si inca alti multi sfinti.

   Nu e nimic mai inviorator, mai senin intr-o zi de sfarsit de august, cand caldura topeste aerul din masina, ca a opri si a intra in aceasta Sfanta Manastire unde pelerinul ostenit este cu adevarat rasplatit cu apa dulce de izvor, cu glasul ingeresc al maicilor la vecernie, cu icoana Maicii Domnului prea minunata si cu o masa imbelsugata la trapeza. A opri in acel loc este insasi o rasplata binecuvantata iar drumul va va fi binecuvantat in continuare.
   Hramul manastirii este Nasterea Maicii Domnului, putin mai este si portile vor fi larg deschise. Daca nu aveti nimic in plan, daca nu vi se pare osteneala prea multa, alergati in acest binecuvantat loc si va veti indragosti imediat de el. Domnul sa va ajute spre mantuire in toate!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Persoane interesate